УВАГА НЕБЕЗПЕКА!

16.06.2017 09:14

«В місті Тараща СКАЗ!!!

  СКАЗ - надзвичайно небезпечне захворювання, як для тварин так і для людей, яке супроводжується тяжким ураженням центральної нервової системи і завжди закінчується летально.

  В зв'язку з напруженою епізоотичною ситуацією щодо захворювання тварин на сказ в м. Тараща інформуємо :

  В 2017 році в м. Тараща зафіксовано захворювання домашнього собаки на сказ. На даний час проводяться заходи з ліквідації та по недопущенню розповсюдження захворювання на території міста.

Недбале та безвідповідальне ставлення власників тварин, до проведення щеплень проти сказу тварин, наражає господарів тварин та їх родини на смертельну небезпеку, тому що сказ, а ні в тварин, а ні в людей не лікується та закінчується летально.

До уваги жителів м. Тараща, ветеринарною службою буде проводитись щеплення проти сказу, власників тварин просимо відповідально віднестися до цього заходу і провести щеплення проти сказу належних їм собакам та котам.

Профілактичні щеплення будуть проводитись о 7.00 год. Ранку 24 червня 2017 року, за визначеними місцями, а саме:

-садиба Буйненка(біля магазину «Хліб») ;

-Таращанське лісництво(біля УТМР);

-Лиса Гора(кінцева зупинка  міського автобусу «Липка»);

-Улашівське лісництво; вул.. Набережна(біля магазину №176);

-вул. Партизанська(магазин «Левада»);

-вул. Довженка О. (вигін біля церкви)

-вул. Видна,(садиба Микитенко);

-вул. Козаківка,(місце виводки ВРХ).

А також в приміщенні Таращанської районної державної лікарні ветеринарної медицини (вул.Володимира Великого,55 м. Тараща) в робочі дні з 8.00 год. до 17.00 год.

Служба ветеринарної медицини в Таращанському районі повідомляє власників собак та котів, які відмовляються від проведення щеплень проти сказу про те, що таким тваринам лікувальна допомога надаватись не буде через те, що не вакциновані тварини в неблагополучному пункті можуть бути підозрілими в зараженні сказом, а власники будуть притягуватися до адміністративної відповідальності.

Жителі міста Тараща в день проведення щеплень, на визначений в оголошеннях час, відповідно п. 2.2 правил «Утримання собак, котів і хижих тварин в м. Тараща» повинні самостійно доставити домашніх тварин в визначені місця. В разі, якщо власникові не вдалось доставити тварину в визначені місця щеплень, господар повинен доставити тварину в Таращанську районну державну лікарню ветеринарної медицини де також будуть проводитись щеплення проти сказу тварин в робочі дні з 8.00 до 17.00.

    Просимо жителів міста з розумінням віднестися до цього важливого заходу. Ваше порозуміння допоможе в профілактиці та ліквідації СКАЗУ серед домашніх та диких м’ясоїдних тварин, що захистить Вас від даного захворювання, не наражайте на небезпеку захворювання себе і своїх близьких.»