ПОВІДОМЛЕННЯ

08.04.2019 14:26

ПОВІДОМЛЕННЯ

Таращанська міська рада доводить до відома, що самовивіз твердих побутових відходів на Таращанський міський полігон по вулиці Білоцерківська безкоштовний.

Тому, просимо вивозити сміття не на стихійні сміттєзвалища, а на спеціально відведену земельну ділянку для твердих побутових відходів.

В теперішній час, існує тенденція серед жителів міста викидати сміття в лісові посадки чи на стихійне сміттєзвалище. Згодом, цей непотріб розкладається і потрапляє в ґрунт, воду та повітря. Пластик, побутова техніка та хімічні речовини під впливом сонця і дощу виділяють отруйний фільтрат, забруднюючи та руйнуючи екосистеми. Звісно, в послідуючому, це все має негативний вплив і на наше здоров’я.

Особливо небезпечно проживати на території поблизу сміттєзвалищ. Виявлено, що таке “сусідство” підвищує ризики появи респіраторних хвороб та навіть раку легень. Шкідливий вплив можуть мати гази, що випаровуються зі звалища, та багато токсичних речовин, які забруднюють повітря та навколишні території.

Отже, Таращанська міська рада, в черговий раз, закликає не викидати сміття у не визначені для цього місця, а вивозити на Таращанський міський полігон або укласти договір із Комунальним підприємством «Таращаблагоустрій» про вивезення твердих побутових відходів за символічну ціну - 40,30 гривень.