Міжнародний день пам’яті Чорнобиля

26.04.2017 13:15

26 квітня 2017 року у місті Тараща біля меморіалу пам’яті відбувся мітинг-реквієм до Міжнародного  Дня  пам’яті Чорнобиля. Вже 31 рік поспіль ми згадуємо найбільшу техногенну та екологічну катастрофу сучасності, яка змінила екологічне середовище та світогляд усього світу. Пом’янути загиблих та подякувати  ліквідаторам на ЧАЕС прийшли міський голова Велієв В.В., виконуючий обов’язки голови Таращанської райдержадміністрації Шостак Ю.В., голова Таращанської районної ради Урожай Л.Б., помічник народного депутата Гудзенка В.І. - Гудзенко Є.В., представники установ, організацій, а також мешканці міста. Від імені народного депутата Гудзенка В.І було відзначено 10 ліквідаторів почесними грамотами та грошовими винагородами.

Біля меморіалу пам’яті були покладені квіти,  як знак вшанування пам’яті та героїчного подвигу загиблих від Чорнобильської трагедії.

Хвилиною мовчання присутні вшанували світлу пам’ять тих учасників ліквідації, які врятували світ ціною власного життя. У цю скорботну мить кожен подумки дякував усім, хто ризикуючи власним здоров’ям і життям ліквідовував наслідки аварії, відроджував і нині відроджує нове життя на обпаленій радіацією землі.